Rabarberimahl

Kui rabarberikooke juba küllalt küpsetatud, siis vahelduseks võiks rabarberid maitsvaks mahlaks keeta. Mahl tuleb kaunis roosa kui kasutad noori, koorimata rabarberivarsi.

  • umbes 1 kg rabarbareid
  • 2 l vett
  • 2,5-3 dl suhkrut

Kui kasutad noori rabarberivarsi, ära neid koori, vaid lihtsalt tükelda. Tõsta need potti , kalla peale vesi ja suhkur ning kuumuta keemiseni.

Keeda keskmisel tulel ca 15 minutit kuniks rabarber on pehme. Võta tulelt ja kalla läbi peene sõela või marli.

Sellest kogusest saad u. 2 liitrit mahlakontsentraati: joomiseks lahjenda seda veega.

Nippe ja nõuandeid:

Kasuta noori ja koorimata rabarberivarsi, siis saad just nii kena roosa mahla nagu siin pildil.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarbericroissandid
Järgmine postitus
Šokolaadismuuti
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarbericroissandid

Hõrk küpsetis lehttainast ja rabarbrist, mis on eriti lihtsasti valmiv.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.