Rabarberikook purukatte ja mooniseemnetega

Krõbeda kattega ja mooniseemnekirju rabarberikook.

Tainas:

  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 3,5 dl nisujahu
  • 0,5 dl nisukliisid
  • 2 sl mooniseemneid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl piima
  • 100 g võid
  • 5 dl rabarberitükke

Purukate:

  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu, küpsetuspulber, kliid ja mooniseemned omavahel ning lisa munavahule. Nirista hulka sulavõi-piimasegu. Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Laota peale rabarberitükid.

Purukatte jaoks mudi koostisained ühtlaseks puruks ja puista rabarberitele. Küpseta kooki 175 kraadi juures umbes 45-50 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberikook banaaniga
Järgmine postitus
Martsipanise purukattega rabarberikook
1 Kommentaar

June 1, 2015

Meie perele see kook maitseb. Vahest olen rabarberitükid seganud taigna sisse. Igal kevadel on see menüüs.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberikook banaaniga

Lihtne kodune rabarberikook, millesse lisab magusust banaan.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.