Mahlane ja apelsiniselt mõrkjas rabarberikook.

  • 1 dl mõrkjat koortega apelsinimarmelaadi
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl maisijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl piima
  • 50 g sulatatud võid
  • 250 g rabarberit

Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel, lisa rabarberitükid ja sega segamini. Sega jahutatud sulavõi, apelsinikeedis ja toasoe piim omavahel. Lisa munavahule vaheldumisi jahusegu ja moosi-piima-või segu.

Kalla tainas võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)