Rabarberi-kookosekook

Mahlane rabarberikook, mis ei ole liiga magus ega hapu, maitseb kindlasti kookose-armastajatele.

Põhi:

  • 100 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl kartulijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl piima

Täidis:

  • 4-5 dl rabarberitükke
  • 0,5-1 dl suhkrut

Kate:

  • 50 g toasooja võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 3 dl kookoshelbeid
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Kuumuta ahi 175 kraadini ja valmista ette ümmargune 24 cm-se läbimõõduga koogivorm.

Vahusta või suhkruga, lisa vahustamist jätkates muna. Sega omavahel taina kuivained ja lisa koos piimaga võisegule. Sega vaid nii palju, et tainas oleks ühtlane.

Kalla tainas koogivormi, silu pealt ühtlaseks ja puista peale õhukesed rabarberitükid ja raputa peale suhkrut. Küpseta u. 30 minutit. Sega omavahel katteained ja vala rabarberitele. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.

Retsept: Pereköök, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi magustoit vanillikreemiga
Järgmine postitus
Rabarberi-martsipani kook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi magustoit vanillikreemiga

Selles suvises magustoidus kohtuvad magus vanillikreem, hapukas rabarber, kreemjas jogurtikreem ja peal krõbe müsli.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.