Mahlane ja apelsiniselt mõrkjas rabarberikook.
- 1 dl mõrkjat koortega apelsinimarmelaadi
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 dl nisujahu
- 1 dl maisijahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 1 dl piima
- 50 g sulatatud võid
- 250 g rabarberit
Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel, lisa rabarberitükid ja sega segamini. Sega jahutatud sulavõi, apelsinikeedis ja toasoe piim omavahel. Lisa munavahule vaheldumisi jahusegu ja moosi-piima-või segu.
Kalla tainas võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Agne
Maailma parim rabarberikook 🙂