Hapuka-kaneelise vahekihi ja mõnusa purukattega rabarberikook, mis maitseb kõige paremini ahjusoojalt. Jagub suuremale seltskonnale.

Pärmitainas:

  • 12 g kuivpärmi
  • u. 6 dl nisujahu
  • 2,5 dl käesooja vett
  • 5 spl suhkrut
  • näputäis soola
  • 1 spl õli

Vahele:

  • u. 500 g rabarbareid
  • 1,5-2 tl jahvatatud kaneeli
  • u. 3 spl suhkrut

Puru:

  • 75 g võid
  • 150 g nisujahu
  • 115 g suhkrut (1,15 dl)

Pärmitainaks sega kuivpärm jahuga, lisa sool ja suhkur. Vala juurde käesoe vesi ja hakka tainast sõtkuma. Lisa õli, sõtku tainast kuni see lööb käte küljest lahti. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu. Jäta tainas sooja kohta, rätikuga kaetult, kerkima – umbes tunniks.

Täidiseks tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga, jäta ootele.

Purutainaks sulata või, sega juurde jahu ja suhkur, mudi sõrmede vahel ühtlaseks.

Kui pärmitainas on kahekordseks kerkinud, suru see u. 26 x 35cm küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja. Kata ühtlaselt rabarberitega, kõige peale raputa puru. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit. Lase jahtuda ja serveeri kohe.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)