Kreemja kattega mahlane rabarberi-maasikakook, millest jagub ka suuremale seltskonnale.

Põhi:
  • 180 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
  • 400 g rabarberit
  • suhkrut (maitse järgi)
  • 2 tl kaneeli
  • 200 g maasikaid
Kate:
  • 5 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 3 spl tärklist

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Viimasena lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks tainaks.

Tõsta tainas 25×35 cm suurusega küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, kata vormi põhi ühtlaselt tainaga.

Kata tükeldatud rabarberitega ja maasikatega, raputa peale suhkur ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde hapukoor ja tärklis. Vala kate maasikatele ja rabarberitele. Küpseta 185-kraadises ahjus u. 30-40 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)