Klassikalise kohupiima-vahukoore kreemi ja maasikatega vähe rammus biskviittort. Koogi läbilõige on siiru-viiruline.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 100 g suhkrut
  • 55 g nisujahu
  • 55 g tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 300-400 g maasikaid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5-1 dl suhkrut
  • 2 dl 35% koort
  • 300 g kohupiimapastat
Kaunistuseks:
  • maasikaid
  • šokolaadi

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes eelnevalt segatud jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (30×40 cm). Küpseta 225-kraadises ahjus u. 7-9 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne.

Kui kook küpseb, tõsta teine ahjuplaadi suurune küpsetuspaber lauale ja puista üle suhkruga. Kummuta ahjust tulnud biskviit sellele ja eemalda ettevaatlikult ahjus olnud küpsetuspaber. Lase biskviidil täielikult maha jahtuda.

Peenesta kahvliga või köögikombainis maasikad. Maitse ja kui maasikad on hapud, lisa suhkrut. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ja sega juurde kohupiimapasta.

Määri jahtunud biskviidile maasikapüree ja tõsta peale kohupiima-vahukoorekreem (jäta u. 1/4 kreemist katmiseks), aja ühtlaselt laiali.

Lõika biskviit neljaks või viieks pikaks ribaks. Keera üks riba rulli ja tõsta serveerimistaldrikule. Keera ümber selle rulli teine riba ja samamoodi allesjäänud kaks-kolm riba (kook “kasvab” seestpoolt väljapoole). Kata tort pealt ja äärtest allesjäänud kreemiga. Tõsta vähemalt 4-tunniks külmikusse. Kaunista maasikate ja šokolaadiga.

Retsept: Anna-Liisa kokaraamat 2, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi-maasika plaadikook
Järgmine postitus
Maasika-šokolaadi kook
2 Kommentaari

March 17, 2015

Väga lihtne teha ja maitses suurepäraselt 🙂


April 22, 2017

Väga hea tort. biskviit jääb tänu maasikatoormoosile mahlane ja sööjad üllatuvad siiruviirulisest sisust.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-maasika plaadikook

Kreemja kattega mahlane rabarberi-maasikakook, millest jagub ka suuremale seltskonnale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.