Klassikalise kohupiima-vahukoore kreemi ja maasikatega vähe rammus biskviittort. Koogi läbilõige on siiru-viiruline.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 100 g suhkrut
  • 55 g nisujahu
  • 55 g tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 300-400 g maasikaid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5-1 dl suhkrut
  • 2 dl 35% koort
  • 300 g kohupiimapastat
Kaunistuseks:
  • maasikaid
  • šokolaadi

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes eelnevalt segatud jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (30×40 cm). Küpseta 225-kraadises ahjus u. 7-9 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne.

Kui kook küpseb, tõsta teine ahjuplaadi suurune küpsetuspaber lauale ja puista üle suhkruga. Kummuta ahjust tulnud biskviit sellele ja eemalda ettevaatlikult ahjus olnud küpsetuspaber. Lase biskviidil täielikult maha jahtuda.

Peenesta kahvliga või köögikombainis maasikad. Maitse ja kui maasikad on hapud, lisa suhkrut. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ja sega juurde kohupiimapasta.

Määri jahtunud biskviidile maasikapüree ja tõsta peale kohupiima-vahukoorekreem (jäta u. 1/4 kreemist katmiseks), aja ühtlaselt laiali.

Lõika biskviit neljaks või viieks pikaks ribaks. Keera üks riba rulli ja tõsta serveerimistaldrikule. Keera ümber selle rulli teine riba ja samamoodi allesjäänud kaks-kolm riba (kook “kasvab” seestpoolt väljapoole). Kata tort pealt ja äärtest allesjäänud kreemiga. Tõsta vähemalt 4-tunniks külmikusse. Kaunista maasikate ja šokolaadiga.

Retsept: Anna-Liisa kokaraamat 2, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)