Kreemja kattega mahlane rabarberi-maasikakook, millest jagub ka suuremale seltskonnale.
Põhi:
- 180 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 3 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
- 400 g rabarberit
- suhkrut (maitse järgi)
- 2 tl kaneeli
- 200 g maasikaid
Kate:
- 5 muna
- 1 dl suhkrut
- 200 g hapukoort
- 3 spl tärklist
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Viimasena lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks tainaks.
Tõsta tainas 25×35 cm suurusega küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, kata vormi põhi ühtlaselt tainaga.
Kata tükeldatud rabarberitega ja maasikatega, raputa peale suhkur ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde hapukoor ja tärklis. Vala kate maasikatele ja rabarberitele. Küpseta 185-kraadises ahjus u. 30-40 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
vivian
kas mitte munavalged mida vahustada ja lisada hapukoort? minul tuli lihtsalt munadest ja hapukoort lisades vedel pannkoogitainas. palun täpsustage.
Marit
Tere Vivian!
Katte jaoks tuleb terved munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks- ehk vahustasid mune liiga vähe?
Seejärel lisada õrnalt segades hapukoor ja tärklis.
Merike
Kas peaks midagi teisiti tegema, kui tegemist külmutatud rabarberite ja maasikatega? On targem need ülessulatada või külmununa koogile lisada?
Eva@Perenaine
Tere, Merike!
Kindlasti külmununa, ära üles sulata.