Rukki- ja speltajahudega valmiva kõrvitsaleiva retsepti ja foto saatis meie lugeja Margit.

  • 100 g võid
  • 200 g pruuni suhkurt
  • 250 g tükeldatud kõrvitsat
  • 3 muna
  • 130 g rukkijahu
  • 130 g speltajahu
  • 1tl jahvatatud nelki
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkurt

Glasuur:

  • 100 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 2 spl kakaod
  • 2 spl hapukoort
  • Soovi korral granaatõunaseemneid

Vahusta toasoe või suhkruga. Aja kõrvits potil keema ja püreesta. Jahuta natuke, lisa võivahule ja sega läbi. Vahusta munad ja lisa munamass eelmisele tainale. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit.

Glasuuri jaoks sulata potis 100 g võid ja 100 g suhkrut. Kui suhkur on sulanud, lisa 2 spl kakaod ja 2 spl hapukoort. Vala jahtunud leivale. Soovi korral kaunista granaatõuna seemnetega.

Retsept ja foto: Margit Kurvits