Rabarberikook, mille hapusust mahendab magus kondenspiima-kohupiimatäidis. Kook on parim kui on saanud üleöö külmikus maitsestuda.

Põhi:

  • 100 g toasooja võid
  • 0,85 dl suhkrut
  • 1 muna
  • näpuotsaga soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 50 g kiirkaerahelbeid
  • 130 g nisujahu

Täidis:

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g toorjuustu
  • 100 g hapukoort või kreeka jogurtit
  • 150 g kondenspiima (magusat)
  • 3 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti

Peale:

  • u. 300 g rabarbereid

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, vahusta edasi. Seejärel lisa omavahel segatud kuivained. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja külgedele.

Katteks sega kõik toasoojad koostisained ja vala põhjale. Kõige peale aseta hakitud rabarberid. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 45-55 minutit. Jahuta ja tõsta külmikusse maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Beseerull rabarberiga
Järgmine postitus
Rabarberi-pohlajäätis lehmakommidega
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Beseerull rabarberiga

Õhuline ja hõrk küpsetis, mille vahel parajalt palju hapukat rabarberit ja kreemist mascarponet.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.