Rabarberikook, mille hapusust mahendab magus kondenspiima-kohupiimatäidis. Kook on parim kui on saanud üleöö külmikus maitsestuda.

Põhi:

  • 100 g toasooja võid
  • 0,85 dl suhkrut
  • 1 muna
  • näpuotsaga soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 50 g kiirkaerahelbeid
  • 130 g nisujahu

Täidis:

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g toorjuustu
  • 100 g hapukoort või kreeka jogurtit
  • 150 g kondenspiima (magusat)
  • 3 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti

Peale:

  • u. 300 g rabarbereid

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, vahusta edasi. Seejärel lisa omavahel segatud kuivained. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja külgedele.

Katteks sega kõik toasoojad koostisained ja vala põhjale. Kõige peale aseta hakitud rabarberid. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 45-55 minutit. Jahuta ja tõsta külmikusse maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)