Kohupiima plaadikook

foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

Lihtsalt valmiv kohupiimakook, mis maitseb kõige paremini järgmisel päeval.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 3 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 muna
  • 250 g nisujahu

Kate:

  • 500 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 1,5 – 2 dl suhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 muna

Sulata või, jahuta, lisa ülejäänud koogipõhja koostisained. Sega ühtlaseks. Aseta ühtlaselt väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni tainas muutub kuivaks (u. 10-15 minutit).

Täidise jaoks sega kohupiim hapukoore, suhkru, jahu ja vanillisuhkruga, klopi juurde munad. Vala täidis eelnevalt küpsetatud põhjale.Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Purukattega õuna-mandlikook
Järgmine postitus
Jaapani toorjuustukook matchaga
2 Kommentaari

January 20, 2015

See kook maitseb tõepoolest kõige paremini homme või ülehomme. Laisa inimesena soovitan kasutada põhjaks piparkoogitainast. Eriti praegu, kui poed on peale pühi seda täis. Et jääks mahlasem, võib lisada veel õunatükke. Proovinud olen ka õhukest piparkoogipõhist kooki. Kohupiim teeb piparkoogi põhja pehmeks ja suutäis on pehme ja järelmaitselt hõrgult piprane.


March 6, 2015

Väga maitsev! Omalt poolt muutsin pisut algupärast retsepti asendades tavalise nisujahu täistera omaga. Peale riputasin eelmisest hooajast järgi jäänud pohlad ning pisut fariinsuhkrut….mmmm 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Purukattega õuna-mandlikook

Hästi krõbeda kattega purukook. Mahlases täidises kaneelised õunad.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.