Hapukas, kreemine ja kenalt roosavärviline jäätis kuumadeks suvepäevadeks, mida saab edukalt ka ilma masinata valmistada.
- 6 dl punasesõstravõiet*
- 4 dl 35% koort
- 2 spl suhkrut
*Punasesõstravõie:
- 300 g punaseid sõstraid
- 2 muna
- ühe sidruni mahl
- 150 g suhkrut
- 125 g võid
Valmista esmalt punasesõstravõie. Puhasta sõstrad ja püreesta koos sidrunimahlaga. Sulata või suhkruga ning sega punasesõstrapüreega. Lisa lahtiklopitud munad ja hakka saadud segu kuumutama, madalal kuumusel, pidevalt segades, ca 10 minutit, kuniks see pakseneb. Ära segu keema lase! Eemalda pliidilt, jahuta toatemperatuurini ja seejärel külmikus.
Jäätise valmistamiseks vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega külmikus seisnud punasesõstravõidega ning valmista jäätis kas jäätisemasinaga (valmib kiiremini) või ilma, asetades segu sügavkülma (külmub ca 5-6 tundi) ja seda aeg-ajalt segamas käies.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Evelyn
Retseptist jääb mulje justkui saaks antud kogustega 1 liitri võiet, aga mul tuli u 6-6,5 dl. Tegin sellise võide hulgaga ja piisas täiesti. Väga mõnus jäätis!
Eva
Evelyn, suur tänu täpsustamast! Tegime vastava märke ka retsepti sisse.
M-L
Keetsin küll madalal kuumusel, kuid muna tükid tulid ikka sisse. Kurnasin võide läbi sõela läbi ja nii ei jäänud ka sõstra mustad tükid sisse. Muidu maitsev ja hapukas. Juba võie ise oli väga hea.