Punasesõstra-rukkivaht

Argipäevane, hapukas-magus kiirelt valmiv magustoit. Kogused neljale.

  • 7,5 dl vett
  • 6 dl punaseid sõstraid
  • 125 g suhkrut (ca 1,25 dl)
  • 1 – 1,5 dl rukkijahu

Kuumuta vesi keemiseni, lisa sõstrad ja keeda pehmeks (soovi korral suru sõela abiga välja sõstarde seemned ja kestad). Lisa suhkur ja keeda veel paar minutit.

Nirista pidevalt hoogsalt segades juurde rukkijahu ja keeda madalal kuumusel, pidevalt segades 10-15 minutit. Jahuta ja vahusta heledaks vahuks, serveeri piimaga.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Punase oa pasta
Järgmine postitus
Rabarberi magustoit vanillikreemiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Punase oa pasta

Punase oa pasta (red bean paste) on aasia (jaapani, hiina) köögis üsna sageli kasutatav magus täidisaine kookidesse, saiadesse ja küpsistesse. Seda valmistatakse punastest azuki ubadest.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.