ploomikook

Õhuke ja pehme, ploomirohke kook.  Kook on piimavaba ja seda saab väga lihtsasti teha ka ilma nisujahuta.

  • 2 muna
  • 1 dl (roo)suhkrut
  • 0,6 dl oliiviõli
  • 0,6 dl vett
  • 2 tl veiniäädikat
  • 125 g nisujahu (või gluteenivaba jahusegu 50 g riisi-, 50 g mandli- ja 25 g tapioki jahust)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 400 g ploome
  • 2 spl pruuni suhkrut

 

Vahusta vispliga munad ja suhkur. Lisa õli, vesi ja äädikas. Sega omavahel kuivained (jahu(d) ja küpsetuspulber). Kalla taigen 24 cm-se läbimõõduga koogivormi, mille põhja oled pannud küpsetuspaberi. Viiluta ploomid, eemalda kivid. Tõsta ploomid koogitainale ja raputa üle pruuni suhkruga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.

Kaunista pohladega, serveeri jäätisega.

Retsept (“Pisike ja pisut segi” toidublogi ainetel) Eva Pärtel, foto: Eva Pärtel