prantsuse õunakook

Krõbedal muretaina põhjal, mille täidiseks rohkelt õunu.

Muretainas:
  • 125 g võid
  • 250 g nisujahu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 1 muna
  • 1 spl piima
Täidis:
  • 8-10 õuna
  • 2-3 spl suhkrut
  • 40 g võid
  • aprikoosimoosi
 

Muretainaks sega jahu tuhksuhkruga. Klopi lahti muna ja sega piimaga. Näpi külmad võitükid kuivainetega ja kui segu meenutab purulaadset koostist, lisa muna-piima segu ning mätsi tainas kiirelt ühtlaseks. Mässi kilekoti sisse ning aseta vähemalt tunnikeseks külmkappi.

Rulli tainas lahti ja vooderda sellega 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad. Pane külmikusse ootele.

Täidiseks koori õunad, lõika pooleks ja eemalda südamed. Viiluta hästi õhukeseks ja säti kenasti muretainapõhjale. Täida kõik vahed pisemate õunatükkidega. Raputa peale suhkurt ja hästi väikeseid võikuubikuid. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 1 tund.

Võta ahjust ja pintselda kook pealt pliidil soojaks tehtud aprikoosimoosiga – see annab koogile kauni läike. Soovi korral puista peale ka mandlilaaste. Serveeri vanillikreemiga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)