hoidised / õunakogumik / 09/16/2016

Ahjuõunapüree kaneeliga

Ahjus küpsetatav kaneelise maitsega mahe õunapüree.

  • 3-3,5 kg õunu
  • 150 g suhkrut
  • 100-150 g (moosi)suhkrut*
  • 3 tl kaneeli

Koori õunad, lõika õunad neljaks ja eemalda südamik. Võta suur kõrgete äärtega ahjuvorm ja pane õunad vormi. Vala vormi niipalju vett, et see kataks ära terve vormi põhja. Kata ahjuvorm pealt fooliumiga ja tõsta see 200-kraadisesse ahju u. 25-35 minutiks.

Õunad peavad olema täitsa pehmeks küpsenud. Tõsta vorm ahjust, vala õunad suuremasse potti ja püreesta saumiksriga ühtlaseks püreeks.

Vala juurde suhkur ja kaneel ning tõsta pott tulele ja lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja vala moos steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

Säilita jahedas.

* Moosisuhkruga saad paksema moosi, aga tavalise suhkruga tuleb ka moosi moodi moos!

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Prantsuse õunakook
Järgmine postitus
Kaerahelbepuder mesiste õuntega
3 Kommentaari

January 20, 2015

Tegin sügisel,meeldis,ühe laari valmistasin ingveriga-lihtne ja maitsev


January 21, 2015

Minu jaoks on ahjuõunamoos tõeliselt põnev avastus! Kahjuks leidsin selle alles siis, kui moositegu oli juba läbi, ent armastan ahjuõuna ja kaneeli kombinatsiooni kohe väga-väga, mistõttu kirjutasin retsepti oma lemmiktoitude vihikusse, et uuel õunahooajal see meelest ei läheks. Möödunud sügisel oli koduaias palju õunu ja kui kõht oli värsketest õuntest, saiavormist ja kõikvõimalikest koogivariantidest täis pugitud, oli neid ikka ühe paraja moosiportsu jagu üle. Et aga puhas õunamoos kipub olema maitselt pisut kahvatu ja mittemidagiütlev, katsetasin erinevate lisanditega ning jäin endalegi üllatuseks tulemusega väga rahule. Esmalt proovisin kõige klassikalisemat varianti kaneeliga, doseerides seda vähehaaval, kartes, et võin moosi muidu mõrkjaks või inetult pruuniks muuta. Tulemus sai aga ülimaitsev, mis andis mulle julgust “mängida” ka veidi pöörasemate lisanditega. Ühele moosipotile lisasin apelsine, riivitud apelsinikoort ja piisakese tšillit – nii valmis mõnusalt särtsakas keedis jäätise, piimakisselli ja muude magustoitude tarbeks. Järgmise portsu sisse puistasin paar teelusikatäit oma aiast nopitud tüümiani lehti – seda on mõnus serveerida puuviljase-vürtsika kastmena lihatoitude kõrvale (valmistasin moosi pisut hapukamana kui tavaliselt). Kolmandasse portsu lisasin keemise ajaks mõned piparmündioksad, mille hiljem välja võtsin. Õuna-piparmündimoos sai mahedalt värske, armastan seda iseäranis nautida saia ja külma piimaga…. mmmm…. Kes ütles, et õunamoos peab igav olema, vaja on vaid veidi fantaasiat ja pealehakkamist 🙂


September 16, 2016

Tuntavalt ahjuõunane moos, mida on lihtne valmistada.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Prantsuse õunakook

Krõbedal muretaina põhjal, mille täidiseks rohkelt õunu.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.