Porgandikook halvaaga

Halvaase maitsega mahlane kook.

  • 350 g porgandeid
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 0,75 dl muskovaado suhkrut
  • 1,5 dl rosinaid
  • 2 sl brändit
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g arahiisihalvaad
  • 0,75 dl õli

Pane rosinad eelmisel päeval või mõned tunnid varem brändi sisse ligunema. Riivi porgandid eene riiviga, vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel, lisa rosinad ja peeneks hakitud halvaa. Lisa munavahule kuivained ja õli ning sega tainas ühtlaseks.

Kalla võiga määritud ja jahuga üle puistatud 24 cm-sesse vormi ning küpseta 175 kraadi juures umbes tund aega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Porgandikeeks
Järgmine postitus
Karamelline porgandikook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Porgandikeeks

Kaneelise maitsega keeks, mis püsib mahlane ka järgmisel või ülejärgmisel päeval – kui sellest nii kauaks üldse jätkub!

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.