Halvaase maitsega mahlane kook.

  • 350 g porgandeid
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 0,75 dl muskovaado suhkrut
  • 1,5 dl rosinaid
  • 2 sl brändit
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl täistera nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g arahiisihalvaad
  • 0,75 dl õli

Pane rosinad eelmisel päeval või mõned tunnid varem brändi sisse ligunema. Riivi porgandid eene riiviga, vahusta munad suhkruga. Sega kuivained omavahel, lisa rosinad ja peeneks hakitud halvaa. Lisa munavahule kuivained ja õli ning sega tainas ühtlaseks.

Kalla võiga määritud ja jahuga üle puistatud 24 cm-sesse vormi ning küpseta 175 kraadi juures umbes tund aega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)