Kaneelise maitsega keeks, mis püsib mahlane ka järgmisel või ülejärgmisel päeval – kui sellest nii kauaks üldse jätkub!

  • 150 g võid
  • 1 dl fariinisuhkrut
  • 1 dl rafineerimata suhkrut
  • 3 muna
  • 4 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 dl rosinaid
  • 1 dl hakitud musti ploome
  • 2 keskmist porgandit, peenelt riivituna

Sega suhkrud. Vahusta toasoe või suhkrutega pehmeks vahuks, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega kuivained rosinate ja tükeldatud ploomidega ning lisa need vaheldumisi riivitud porgandiga taignale. Sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks ning vala keeksivormi.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 1 tund. Kontrolli tikuga küpsust. Lase keeksil vormis 10 minutit jahtuda. Sobib maiustamiseks tassikese tee kõrvale.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)