Kaneelise maitsega keeks, mis püsib mahlane ka järgmisel või ülejärgmisel päeval – kui sellest nii kauaks üldse jätkub!

  • 150 g võid
  • 1 dl fariinisuhkrut
  • 1 dl rafineerimata suhkrut
  • 3 muna
  • 4 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1 dl rosinaid
  • 1 dl hakitud musti ploome
  • 2 keskmist porgandit, peenelt riivituna

Sega suhkrud. Vahusta toasoe või suhkrutega pehmeks vahuks, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega kuivained rosinate ja tükeldatud ploomidega ning lisa need vaheldumisi riivitud porgandiga taignale. Sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks ning vala keeksivormi.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 1 tund. Kontrolli tikuga küpsust. Lase keeksil vormis 10 minutit jahtuda. Sobib maiustamiseks tassikese tee kõrvale.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Porgandi-ananassikook
Järgmine postitus
Porgandikook halvaaga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Porgandi-ananassikook

Mahlane toorjuustukreemiga pidupäeva vääriline tort, mille maitse muutub seistes veel paremaks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.