Karamelline porgandikook

See on tee kõrvale eriti hästi sobiv keeksilaadne küpsetis, millele annavad parajal määral niiskust porgand ja siirup. Seetõttu on kook mahlane ja maitsev ka veel paar päeva hiljem.

  • 4 muna
  • 150 g suhkrut
  • 300 ml õli
  • 300 g täistera nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 350 g riivitud porgandit
  • 150 g tumedat siirupit või vedelat mett

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa õli, vahusta veel 2 minutit. Sega kuivained omavahel ja sõelu munamassi hulka. Kõige lõpus sega hulka riivitud porgand.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit (26 cm-se läbimõõduga vormis). Võta kook ahjust, tõsta lusikaga peale siirup (või mesi), jaota ühtlaselt ning pane 2 minutiks uuesti ahju, et siirup saaks koogi sisse imbuda. Serveeri soojalt või külmalt, näiteks karamellkastmega.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Porgandikook halvaaga
Järgmine postitus
Porgandine šokolaaditort
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Porgandikook halvaaga

Halvaase maitsega mahlane kook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.