Mahlane toorjuustukreemiga pidupäeva vääriline tort, mille maitse muutub seistes veel paremaks.

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut(soovi korral võib asendada 1dl fariinsuhkruga)
  • u.350 g riivitud porgandit
  • u. 175 g konservananassi
  • 1,5 dl õli
  • 4,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl kaneeli
  • veidi soola

Glasuur:

  • u. 360-400g  toorjuustu
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 50 g võid

Koori ja riivi porgandid, püreesta ananass blenderis või saumikseriga püreeks. Sega jahu hulka sool, sooda, küpsetuspulber ja kaneel. Vahusta munad suhkruga, lisa õli, ananass, riivitud porgandid ja jahusegu. Vala tainas 26-cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus u. 50-60 minutit. Jahuta kook täielikult ja lõika kaheks kettaks.

Kreemiks vahusta toorjuust tuhksuhkru ja võiga. Aseta üks koogiketas serveerimisalusele ja kata poole kreemikogusega. Kata teise tainakettaga ning kata kook ja koogiääred allejäänud kreemiga. Kaunista nt. martsipanist voolitud porganditega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)