Porgandi-ananassikook

Mahlane toorjuustukreemiga pidupäeva vääriline tort, mille maitse muutub seistes veel paremaks.

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut(soovi korral võib asendada 1dl fariinsuhkruga)
  • u.350 g riivitud porgandit
  • u. 175 g konservananassi
  • 1,5 dl õli
  • 4,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulber
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl kaneeli
  • veidi soola

Glasuur:

  • u. 360-400g  toorjuustu
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 50 g võid

Koori ja riivi porgandid, püreesta ananass blenderis või saumikseriga püreeks. Sega jahu hulka sool, sooda, küpsetuspulber ja kaneel. Vahusta munad suhkruga, lisa õli, ananass, riivitud porgandid ja jahusegu. Vala tainas 26-cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus u. 50-60 minutit. Jahuta kook täielikult ja lõika kaheks kettaks.

Kreemiks vahusta toorjuust tuhksuhkru ja võiga. Aseta üks koogiketas serveerimisalusele ja kata poole kreemikogusega. Kata teise tainakettaga ning kata kook ja koogiääred allejäänud kreemiga. Kaunista nt. martsipanist voolitud porganditega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Porgandi rullbiskviit vaarikatega
Järgmine postitus
Porgandikeeks
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Porgandi rullbiskviit vaarikatega

Maitsev vaarikatega rullbiskviit, kus porgandid annavad biskviidile mahlasust ja kauni oranži värvi.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.