Pisut tervislikumate küpsetiste austajatele peaks see porgandikook igati meele järele olema.

  • 300 g porgandeid
  • 150 g sarapuupähkleid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 1 dl speltajahu (või täistera nisujahu)
  • 1 sidrun
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga. Riivi porganid peene riiviga. Riivi hulka ka sidrunikoor ja pressi välja poole sidruni mahl. Pähklid jahvata peeneks ja sega speltajahu ning küpsetuspulbriga. Lisa kuivained ja riivitud porgand vaheldumisi munavahu hulka.

Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse 26 cm-se läbimõõduga vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures ahju allosas umbes 40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lase jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)