Porgandi-pähklikook

Pisut tervislikumate küpsetiste austajatele peaks see porgandikook igati meele järele olema.

  • 300 g porgandeid
  • 150 g sarapuupähkleid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 1 dl speltajahu (või täistera nisujahu)
  • 1 sidrun
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga. Riivi porganid peene riiviga. Riivi hulka ka sidrunikoor ja pressi välja poole sidruni mahl. Pähklid jahvata peeneks ja sega speltajahu ning küpsetuspulbriga. Lisa kuivained ja riivitud porgand vaheldumisi munavahu hulka.

Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse 26 cm-se läbimõõduga vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures ahju allosas umbes 40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lase jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kapsa-porgandi toorsalat
Järgmine postitus
Porgandi-kõrvitsakuklid seemnetega
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kapsa-porgandi toorsalat

Mõnus salat, mida sobib lisandiks iga toidu kõrvale. Salati valmistamine on lihtne, kui on olemas köögikombain. Säilib külmikus kaanetatud purgis mitu nädalat.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.