Tallinna toidumessil FoodFair kuulutati tänavuseks parimaks kokaraamatuks “Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist“, mille autorid on Jana Ruubel ning Hele-Mai Alamaa ning kirjastajaks Ajakirjade Kirjastus.

raamat_armastusega kihnust

Toidumessi korraldaja Profexpo teatel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Lisaks valmistasid Tallinna Teeninduskooli õpilased õpetaja Diane Sarapuu-Kelderi juhtimisel degusteerimiseks roa iga nominendi raamatust juhuslikult välja valitud retsepti järgi.

Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati “Maailma parimad koogid” kirjastuselt Kirjastus Koolibri.

Žüriisse kuulusid:

  • Kalle Toompere – Eesti Kujunudusgraafikute Liit
  • Diane Sarapuu–Kelder – Tallinna Teeninduskooli koka eriala kutseõpetaja
  • Tallinna Teeninduskooli koka eriala õpilased
  • Veiko Ruukel Eesti Peakokkade Ühendus
  • Sirje Maasikmäe Eesti Kirjastuse Liidu nimel Menu Kirjastusest
  • Kersti Sülla – Antalis
  • Marju Kirsipuu Apollo raamatupoed
  • Ege Tarenõmm Rahva Raamat.