Pehmed kuklid, mis tänu kõrvitsale ja porgandile seisavad värsked ka küpsetamisjärgsel päeval.

  • 11 g kuivpärmi või 25 g presspärmi
  • 300 g kõrvitsapüreed
  • 1 suur porgand
  • 100 ml vett
  • 30 g õli
  • 1 spl siirupit või mett
  • näputäis soola
  • u. 400 g nisujahu
  • u. 100 g täisteranisujahu
  • seemneid (nt. kõrvitsaseemned, päevalilleseemned)

Sega omavahel 1 dl nisujahu ja kuivpärm. Lisa käesoojale veele pärmi-jahusegu, sega hulka ka toasoe kõrvitsapüree, riivitud porgand, õli, mesi või siirup ja sool. Sega juurde ülejäänud jahu, sõtku ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa jahu. Lase tainal soojas kohas kerkida u. 30 minutit. Seejärel kummuta tainas jahuga ülepuistatud rullimisalusele.

Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta ahjuplaadile ja määri munaga, raputa peale meelepäraseid seemneid. Küpseta 220-kraadises ahjus kukleid u. 10-14 minutit. Kui teed suuremad kuklid, siis ei pruugi kuklid seest läbi küpseda, siis küpseta alguses 220-kraadises ahjus u.10 minutit ja seejärel alanda kuumust 180 kraadile.

Sellest kogusest tuleb u.kaks plaaditäis kukleid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)