Porgandi-kõrvitsakuklid seemnetega

Pehmed kuklid, mis tänu kõrvitsale ja porgandile seisavad värsked ka küpsetamisjärgsel päeval.

  • 11 g kuivpärmi või 25 g presspärmi
  • 300 g kõrvitsapüreed
  • 1 suur porgand
  • 100 ml vett
  • 30 g õli
  • 1 spl siirupit või mett
  • näputäis soola
  • u. 400 g nisujahu
  • u. 100 g täisteranisujahu
  • seemneid (nt. kõrvitsaseemned, päevalilleseemned)

Sega omavahel 1 dl nisujahu ja kuivpärm. Lisa käesoojale veele pärmi-jahusegu, sega hulka ka toasoe kõrvitsapüree, riivitud porgand, õli, mesi või siirup ja sool. Sega juurde ülejäänud jahu, sõtku ühtlaseks tainaks, vajadusel lisa jahu. Lase tainal soojas kohas kerkida u. 30 minutit. Seejärel kummuta tainas jahuga ülepuistatud rullimisalusele.

Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta ahjuplaadile ja määri munaga, raputa peale meelepäraseid seemneid. Küpseta 220-kraadises ahjus kukleid u. 10-14 minutit. Kui teed suuremad kuklid, siis ei pruugi kuklid seest läbi küpseda, siis küpseta alguses 220-kraadises ahjus u.10 minutit ja seejärel alanda kuumust 180 kraadile.

Sellest kogusest tuleb u.kaks plaaditäis kukleid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Singirullid
Järgmine postitus
Kartuli-porgandi kotletid
5 Kommentaari

March 31, 2015

Tundub, et retseptis on liiga vähe jahu.Panin täisterajahu ikka palju lisaks. Tegin väikesed kuklid. Ikka ei küpsenud seest korralikult ära – pika
küpsetamise peale tulid pigem koorikleivad, kui kuklid 🙂


    March 31, 2015

    Mina teen palju pärmitaignast küpsetisi ning jahu ja vedeliku suhe ning küpsemise aeg tundub retseptis minu jaoks suht tavaline. Kui pärmiga tehtud tainas jääb seest nätske, siis võib põhjus näiteks olla ka selles, et tainast polnud eelnevalt korralikult sõtkutud või kergitatud. Mina pikendaksin selles retseptis kerkimise aega tunnini vähemalt (või ajani, mil tainas on mahult kahekordne). Sest täisterajahu ja lisanditega (porgand ja seemned) pärmitainas kerkib kehvemini. Ka enne ahju panemist võiks lasta kuklitel natuke kerkida (15 min vähemalt).


      March 31, 2015

      Täpsustuseks pean ütlema, et vaatamata pettumusele välimuse pärast, on need pätsikesed ikkagi sõltuvusttekitavalt maitsvad. Tainas kerkis muidu küll väga hästi, võibolla oleks tõesti pidanud kauem sõtkuma. Aga minu tainas tuli nii vedel, et sellest esialgu kukleid veeretada küll poleks saanud.


November 11, 2016

Väga head kuklid said! Panin täisterajahu natuke rohkem ja stipake kaerakliisid ka sisse. Ebamäärase kraadiga puuahjus küpsesid natuke kauem, aga sellegi poolest said super head. Järgmistel päevadel sai kukilike pooleks lõigatud ja rösterisse torgatud, kah väga hea!


February 11, 2019

Väga maitsvad said! Soovitan, kõik kiitsid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Singirullid

Pisut küüslaugused singirullid suupistelauale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.