magustoidud / Sõbrapäevaks / 12/28/2015

Vaarikasupp šampanjasorbetiga

Midagi ülipidulikku nädalavahetuseks! See magustoit on just nii hea kui kõrge on sorbeti tegemiseks valitud šampanja kvaliteet.

  • 680 g vaarikaid
  • 50 g suhkrut
  • 60 ml vett
  • 2 tl roosivett
  • 4 g želatiini

Šampanjasorbett:

  • 375 ml šampanjat
  • 240 ml külma vett
  • 80 g suhkrut
  • 90 ml vett
  • pool pritsimata sidrunit

Vaarikasupiks püreesta vaarikad ja kurna läbi sõela potti. Lase keskmisel tulel keema tõusta, koori ära kõik liigne paks, mis pinnale kerkib. Kurna läbi mitmekordse marli või lihtsalt läbi padjapüüri. Keeda veest ja suhkrust siirup. Kuni siirup on veel soe, paisuta želatiini vees, pigista kuivaks ja sulata sooja siirupi hulka. Lisa vaarikapüree ja roosivesi, vispelda umbes minut aega. Lase supil enne serveerimist täiesti jahtuda.

Šampanjasorbetiks keeda 80 g suhkrust ja 90 ml veest kerge siirup. Riivi poole sidruni koor väga peenelt siirupi hulka, lase jahtuda. Pressi sidrunist ka mahl välja ja pane kõrvale. Kui kõik komponendid on jahedad, sega nad lihtsalt omavahel kokku ja kalla jäätisemasinasse. Järelkülmuta paar tundi jääkapis. Tänu alkoholisisaldusele ei pea šampanjasorbetti enne serveerimist “üles sulatama”.

Serveeri suppi laiadest klaasidest või taldrikult, kaunistuseks värsked marjad või puuviljakuubikud, keskele tõsta üks kulbitäis sorbetti.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Hurmaaküpsised
Järgmine postitus
Magus supp Hiina seente ja goji marjadega
5 Kommentaari

September 16, 2014

Tere
Kõigepealt vabandan.
supp ise tundub väga maitsev, kuid tahtsin juhtida tähelepanu toidunimetusele. Kahjuks ei ole eesti keeles sõna šampus olemas, on kas šampanja või vahuvein.
Kahjuks jäi see profesionaalse kretinismi tõttu silma riivama.
Jätkake samas vaimus, teie retseptid on suureks innustuseks.


    September 29, 2014

    Aitäh tähelepanu juhtimast, teeme paranduse!


December 22, 2015

Tere, vabandust ilmselt rumala küsimuse eest, kuid pole toidutegemises just tugevaim.

Jäi segaseks see osa ´´Kui kõik komponendid on jahedad, sega nad lihtsalt omavahel kokku´´. Millised kõik komponendid? Kas kõik šampanjasorbeti komponendid (ehk siirup, sidrunikoor ja šampanja)? Ega vaarikasuppi ja šampanjasobetti omavahel kokku ei sega?
Need jäävad ikka lõpuni eraldi ja vaarikasupi peale tuleb eraldi tõsta kulbitäis sorbetti?


    December 22, 2015

    Brit, täitsa õige küsimus, vabandame pisut segase sõnastuse eest. Need “kõik” komponendid on tõepoolest šampanjasorbeti komponendid. Vaarikasupp on eraldi lugu ning selle peale tõstetaksegi sorbett, täpselt nii nagu aru said.


      December 22, 2015

      Tänan nii kiire vastuse ja väga huvitava retsepti eest! Proovin seda enda perele jõuluõhtul valmistada.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Hurmaaküpsised

Hurmaaküpsised on pehmed, veidi jõuluhõngulised, head külmal talveõhtul tee kõrval ampsata.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.