Midagi ülipidulikku nädalavahetuseks! See magustoit on just nii hea kui kõrge on sorbeti tegemiseks valitud šampanja kvaliteet.

  • 680 g vaarikaid
  • 50 g suhkrut
  • 60 ml vett
  • 2 tl roosivett
  • 4 g želatiini
Šampanjasorbett:
  • 375 ml šampanjat
  • 240 ml külma vett
  • 80 g suhkrut
  • 90 ml vett
  • pool pritsimata sidrunit

Vaarikasupiks püreesta vaarikad ja kurna läbi sõela potti. Lase keskmisel tulel keema tõusta, koori ära kõik liigne paks, mis pinnale kerkib. Kurna läbi mitmekordse marli või lihtsalt läbi padjapüüri. Keeda veest ja suhkrust siirup. Kuni siirup on veel soe, paisuta želatiini vees, pigista kuivaks ja sulata sooja siirupi hulka. Lisa vaarikapüree ja roosivesi, vispelda umbes minut aega. Lase supil enne serveerimist täiesti jahtuda.

Šampanjasorbetiks keeda 80 g suhkrust ja 90 ml veest kerge siirup. Riivi poole sidruni koor väga peenelt siirupi hulka, lase jahtuda. Pressi sidrunist ka mahl välja ja pane kõrvale. Kui kõik komponendid on jahedad, sega nad lihtsalt omavahel kokku ja kalla jäätisemasinasse. Järelkülmuta paar tundi jääkapis. Tänu alkoholisisaldusele ei pea šampanjasorbetti enne serveerimist “üles sulatama”.

Serveeri suppi laiadest klaasidest või taldrikult, kaunistuseks värsked marjad või puuviljakuubikud, keskele tõsta üks kulbitäis sorbetti.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)