Maitsev vaarikatega rullbiskviit, kus porgandid annavad biskviidile mahlasust ja kauni oranži värvi.

Tainas:
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 dl peenelt riivitud porgandit
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
  • 4 dl vahukoort
  • 0,5-1 dl suhkrut
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 200 g vaarikaid
  • 4 želatiinilehte

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades peenelt riivitud porgandid ja jahu-küpsetuspulbri segu. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri toasooja võiga. Vala tainas ahjuplaadile ja küpseta biskviiti 200-kraadises ahjus u. 10 minutit kuniks see on kuldkollane.

Kummuta biskviit uuele küpsetuspaberile ja eemalda biskviidi küljest küpsetuspaber, jahuta täielikult maha.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkur ja vanillisuhkruga, pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista želatiinilehtedest liigne vedelik välja ja lahusta väheses kuumas vees, jahuta.

Lisa vahukoorele želatiin, viimasena sega juurde vaarikad (kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja üles sulatada). Kata jahutatud biskviit ühtlaselt vaarika-vahukoore kreemiga. Keera biskviit tihedalt rulli ja lase külmikus seista vähemalt neli tundi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)