Kaunis magusa karamellise glasuuri ja hapukate pohladega biskviitrull, mis valmib kiirelt ja maitseb imehea.

Biskviitpõhi:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 sl spelta nisupüüli (või tavalist nisujahu)
  • 3 sl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut

Täidis:

  • 2,5 dl pohli
  • 2 spl suhkrut
  • 3 dl 35% koort
  • 1,5 spl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli

Karamellikaste:

  • 1 dl fariinisuhkrut + 2 spl suhkrut
  • 1 dl kohvikoort
  • 1 spl võid
  • 1 tl vanillisuhkrut

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 7 minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile jahtuma.

Püreesta pohlad ja maitsesta suhkruga.

Vahusta koor, lisa vanillsuhkur ja kaneel.

Määri jahtunud biskviitpõhjale esmalt pohlapüreed ja selle peale vahukoort. Keera rulli ja küpsetuspaberisse ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis, soovitatavalt vähemalt pool tundi kuni üleöö.

Karamellikastme valmistamiseks sega potis rõõsk koor ja suhkrud. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Tõsta tulelt, sega juurde või ja vanillsuhkur. Lase karamellikastmel jahtuda kuniks valgumine pole enam kastmel väga kerge, siis vala rullile.
Kaunista pohladega.

Retsept veidi muudetud kujul: Angeelika Kang, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)