Selline purune-ploomine-mandline krõbe kook.

Põhi:

  • 3 dl nisujahu
  • 2 dl mandlilaaste
  • 3/4 dl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 115 g võid, kuubikutena
  • 2 sl 35% koort
  • 1 suurem munakollane

Purukate:

  • 2 dl nisujahu
  • 150 g martsipanimassi
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • 75 g võid, paari-cm kuubikuteks lõigatuna
  • 3/4 dl mandlilaastusid

Täidis:

  • 800 g ploome, sektoriteks lõigatud
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 sl + 2 tl maisitärklist

Valmista täidis. Selleks sega ploomid, suhkur ja maisitärklis.

Põhja valmistamiseks sega esmalt kuivained, lisa võitükid ning sõtku sõmeraks, lisa koor ja munakollane ja sõtku elastseks tainaks. Pane külmikusse ootele.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas lahti ja aseta koogivormile, nii et ka vormi servad oleksid u. 5 cm osas kaetud. Küpseta põhja 10-15 minutit, kuniks see on helekuldse tooniga.

Purukatteks sega riivitud martsipan, jahu ja suhkur. Lisa või ja näpi purujaks massiks, lisa mandlilaastud. Puista 2 dl sellest eelküpsenud põhjale, lao peale ploomiviilud ning puista üle teise poole puruga. Küpseta 185-kraadises ahjus u. 40-60 minutit kuni ploomitäidis mullitab ja kate on kuldne.

Retsept: Hanne Paljak (Toit & Trend), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)