Et ploomid lähevad küpsetamisel päris hapuks, sobib magusavõitu muna-vanilli kreem nende kõrvale väga hästi. Kasuta suuremaid ja laiapõhjalisemaid korvikeste vorme, sest klassikalised tartalette vormid jäävad pisut väikeseks ja ei mahuta piisavalt sisu. Korvikesed tulevad kõige ilusamad siniste ploomidega.

Muretaigen:
  • 4 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 2 spl suhkrut
Täidis:
  • 8 ploomi
  • 2 munakollast
  • 1 dl 35% koort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna, sõtku tainaks. Lisa vajadusel paar spl külma vett. Vooderda võitatud korvikeste vormid tainaga ning aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi (see on vajalik selleks, et korvikesed küpsetamisel ilusasti vormis püsivad). Eelküpseta põhjad 180-kraadises ahjus ca 8 minutit – kuniks need on pruunikad.

Vahusta munakollased ja suhkur. Kuumuta vahukoor keemiseni ja sega ettevaatlikult munakollaste sisse, pidevalt segades. Tõsta tagasi tulele ja kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt, jahuta pisut ja sega juurde vanillisuhkur.

Poolita ploomid ja eemalda kivid. Aseta eelküpsetatud põhjale, kumer pool üleval. Vala üle vanillikreemiga ja küpseta veel 20 minutit 175 kraadi juures.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)