Koheva täidisega kook õunte ja ploomidega krõbedal kaerahelbepõhjal.

Kaerahelbe-muretainas:

  • 3 dl kaerahelbeid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 150g võid
  • 0,5 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl jääkülma vett

Täidis:

  • 300 g ploome
  • 200 g õunu
  • 2 muna
  • 1 dl demerara suhkrut
  • 0,5 dl fariinisuhkrut
  • 200 g kohupiima
  • 0,5 dl maisimannat
  • 2,5 tl maisitärklist

Sega kausis kaerahelbed ja jahu, lisa tükeldatud külm või, siis sool ja suhkur. Lõpuks lisa jääkülm vesi ning vormi kiiresti kätega taigen ühtlaseks. Kata tainaga 26 cm-se lahtikäiva vormi põhi ja ääred ja pane taigen 20-30 minutiks külmikusse.

Poolita ploomid ja koori ning tükelda õunad, laota need taignale. Toesta taina ääred fooliumiga ja eelküpseta koogipõhja ahjus 220 kraadi juures 10-15 minutit.

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega omavahel munakollased, kohupiim, maisitärliks, maisimanna ja suhkrud. Sega ettevaatlikult munavalgevahuga ning vala ploomidele ja õuntele. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Jahuta, võta vormist ja serveeri.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)