Kohupiimatäidise ja purukattega rabarberi plaadikook, mis maitseb hea ka järgmisel päeval.

Puru:
  • 6 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 250 g võid
Rabarberikate:
  • 400-500g rabarbereid
  • suhkrut
  • kaneeli
Kohupiimatäidis:
  • 5 muna
  • 400 g kohupiima
  • 2,5 dl hapukoort
  • 2 sl mannat
  • 2 dl suhkrut

Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkur ja või, näpi ühtlaseks puruks. Laota 3/4 purust väiksemale kõrgete äärtega ahjuplaadile (25x35cm).

Vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor ja manna. Vala kohupiimasegu põhjale ning kata rabarberiviiludega, puista peale soovi korral suhkrut ja kaneeli. Kata allesjäänud puruga, küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept: raamatust “Suvetoidud”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

 




Eelmine postitus
Pohla-kohupiimakook piparkoogipõhjal
Järgmine postitus
Rabarberi-kohupiima-purukook martsipaniga
3 Kommentaari

March 6, 2015

Mis kohupiim siin käib? Teraline või pasta?


    March 6, 2015

    Teraline kohupiim sobib kõige paremini!


June 7, 2020

Tegin poole koguse ja ümmargusse lahtikäivasse vormi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Pohla-kohupiimakook piparkoogipõhjal
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.