Tavapäraste piparkookidele vahelduseks võiks proovida neid mitte nii vürtsikaid, piparkoogimaitselisi krõbedaid küpsiseid. Sellest kogusest tuleb ca 2 plaaditäit küpsiseid.

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 sl siirupit
  • 1 muna
  • 0,5 tl kardemoni
  • 1,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingveripulbrit
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • kaunistuseks mandleid

Vahusta toasoe või suhkru ja siirupiga. Lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja sega või-munasegu juurde.
Vormi tainast väikesed pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta laiaks, aseta keskele poolik mandel.

Küpseta küpsiseid 175-kraadises ahjus u. 15 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid.

Retsept: Pereköök, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)