Äärtest krõbedad ja seest pehmed küpsised, mida söövad isukalt ka need, kes muidu porgandist vaimustuses ei ole.

  • 180 g võid
  • 1,5-2 dl suhkrut
  • u. 200 g riivitud porgandit
  • 5-6 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näputäis soola

Vahusta või suhkruga, lisa peenelt riivitud porgandid. Sega juurde omavahel segatud kuivained. Lase tainal külmikus seista u. 1 tund.

Rulli tainas jahusel laual lahti u. 0,5 cm paksuseks. Vormi klaasist ringid. Pintselda munaga, raputa peale kaneelisuhkrut või pärlsuhkrut. Küpseta u. 200-kraadises ahjus u. 12-15 minutit või kuni küpsised on kuldkollased.

Sellest kogusest tuleb u. 3 plaaditäit küpsiseid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)