Tavapäraste piparkookidele vahelduseks võiks proovida neid mitte nii vürtsikaid, piparkoogimaitselisi krõbedaid küpsiseid. Sellest kogusest tuleb ca 2 plaaditäit küpsiseid.
- 100 g võid
- 1 dl suhkrut
- 0,5 sl siirupit
- 1 muna
- 0,5 tl kardemoni
- 1,5 tl kaneeli
- 0,5 tl jahvatatud ingveripulbrit
- 3,5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- kaunistuseks mandleid
Vahusta toasoe või suhkru ja siirupiga. Lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja sega või-munasegu juurde.
Vormi tainast väikesed pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta laiaks, aseta keskele poolik mandel.
Küpseta küpsiseid 175-kraadises ahjus u. 15 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid.
Retsept: Pereköök, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)