Selle koogi täidis valmib India pähklite baasil, maitseks juurde ananass ja kookospiim. Valmistamisel ei ole kasutatud mune ega teisi paksendajaid, sest sügavkülma abil saab kook just õige konsistentsiga. Kook on lihtne valmistada ning pakub meeldivat vaheldust küpsetatud juustukookide sekka.

Täidis:

  • 300 g India pähkleid
  • 200 g nõrutatud konservananassi
  • 2 laimi koor ja mahl
  • 1 dl heledat suhkrusiirupit
  • 50 g kookosrasva, tahkena
  • 200 g kookospiima
  • 1 spl rummi (või 5 tilka rummiessentsi)

Põhi:

  • 9 Digestive küpsist
  • 2 spl kookosrasva, sulatatuna

Pane India pähklid külma vette ligunema (vähemalt 3 tunniks või ööseks).

Purusta küpsised peeneks jahuks ja sega sulatatud kookosrasvaga. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhjaks ja aseta külmkappi ootele.

Kalla pähklid sõelale nõrguma. Purusta köögikombainis ühtlaseks massiks nõrutatud pähklid, suhkrusiirup, nõrutatud konservananass, (tahke) kookosrasv, kookospiim, riivitud laimikoor, pigistatud laimimahl ja rumm. Kalla täidis küpsisepõhjale ning pane kook vähemalt kolmeks tunniks (või ööseks) sügavkülma.

Nippe ja nõuandeid: Enne lahti lõikamist tõsta kook toatemperatuurile sulama. Kui oled kooki hoidnud sügavkülmas kogu öö, lase koogil enne serveerimist tund aega sulada. Kui kook on sügavkülmas olnud aga kolm tundi, piisab ca pooletunnisest toatemperatuuril hoidmisest. Hiljem võid kooki hoida tavalises külmikus.

Serveeri kooki marjade või hapuka marjakastmega.

Retsept: Siit nurgast ja sealt nurgast (veidi muudetud kujul), foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)