Krõbedad kotletid kartulist ja porgandist. Kogused 4 sööjale.

  • 3-4 kartulit
  • 1 porgand
  • 1 muna
  • 4 + 4 spl jahu
  • 2 spl piima
  • 50 g riivitud juustu
  • soola, pipart, peterselli
  • rasvainet praadimiseks
 

Riivi kartulid jämeda riiviga. Riivi porgand peene riiviga.

Klopi lahti muna, lisa 4 spl jahu ja piim, maitsesta soola-pipraga. Sega sisse juust ja kartulid-porgandid. Veereta ülejäänud jahus pallikesed ja suru lamedaks.

Kuumuta pannil rasvaine. Pane kotletid pannile ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks. Hoia kuumust keskmise peal, et kartul korralikult läbi küpseks.

Serveeri koheselt. Raputa peale hakitud peterselli ja einesta hapukoorega.

Nippe ja nõuandeid: krõbedateks kotlettideks kulub rasvainet üsna palju, mistõttu kasuta rasvainena ghii’d, see on kõhule sõbralikum!

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)