Rikkaliku kaneelitäidise ja maheda glasuuriga suur pidusai, millest jagub suuremale seltskonnale.

  • 50 g presspärmi
  • 5 dl piima
  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 800 g-1 kg nisujahu
Vahele:
  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 spl kaneeli
Glasuur:
  • 150 g toorjuustu
  • 2 spl võid
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 spl sidrunimahla
  • 2 spl piima

Sega pärm suhkruga, lisa käesoe piim. Lisa jahu (esialgu 800 g ja vajadusel rohkem), sool ja kardemon. Sõtku tainast kuni see hakkab käte küljest lahti lööma, lisa sulatatud või. Sõtku veel, kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima.

Vahepeal sulata või ja sega suhkru ja kaneeliga.

Kui tainas on kahekordseks kerkinud jaota tainas kaheks. Rulli tainas nelinurkseks, kata poole või-suhkru-kaneeliseguga. Keera tihedalt rulli, lõika 3-5 cm tükid, aseta ahjuplaadile või 28 cm koogivormi. Jäta väikesed vahed, sest tainas kerkib.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-20 minutit. Tee samamoodi alles jäänud tainaga.

Glasuuriks vahusta toorjuust suhkrutega, lisa sulatatud või, piim ja sidrunimahl, mikserda ühtlaseks.

Võta pidusai ahjust lase mõned minutit jahtuda ja kata glasuuriga, maiusta kohe koos klaasi piimaga!

Sellest kogusest saab u. ühe suure ahjuplaadi suuruse pidusaia või kaks 28 cm läbimõõduga koogivormi suurust pidusaia.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)