Jõuluvürtsidega maitsetatud pehme ja mahlane keeks.

  • 200 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 4 muna
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbit
  • 1 tl soodat
  • 250 g hapukoort
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1 sl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl jahvatatud nelki
  • 1 tl jahvatatud kardemoni

Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa vanillisuhkur, sool ning ükshaaval ja pidevalt kloppides munad. Sega omavahel jahu, kakaopulber, maitseained, küpsetuspulber ja sooda ning sõelu võivahu hulka. Viimasena lisa hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks, aga väldi ülesegamist.

Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit (kontrolli küpsust puutikuga).

Retsept: Väike piparkoogiraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)