Peti tarretis rabarbiga

Kergelt hapukas tarretatud magustoit, milles kasutatud petti ja rabarbrit.

  • 3 dl petti
  • 2 dl 10% koort
  • 60 ml tuhksuhkrut
  • 3 tl želatiini
  • vaniljesuhkrut
  • 1 väike rabarberivars
  • 4-5 maasikat
  • 2 – 3 tl moosisuhkrut

Sega pett ja koor ning lase toasoojas seista, et hiljem želatiiniga segamisel tükke ei tuleks. Sega hulka suhkur ja vaniljesuhkur.

Paisuta ja sulata želatiin. Nirista želatiin kooresegu hulka. Kalla vormidesse ja pane külmkappi.

Koori ja tükelda rabarber ning pane paari teelusikatäie veega potti. Kuumuta, kuni rabarber hakkab pehmeks muutuma ja lisa moosisuhkur, keeda veel paar minutit. Lase jahtuda ja lisa kahvliga purustatud maasikad.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Pasha
Järgmine postitus
Piparmündine kakao
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Pasha

Kevadpühade klassika.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.