Kergelt hapukas tarretatud magustoit, milles kasutatud petti ja rabarbrit.

  • 3 dl petti
  • 2 dl 10% koort
  • 60 ml tuhksuhkrut
  • 3 tl želatiini
  • vaniljesuhkrut
  • 1 väike rabarberivars
  • 4-5 maasikat
  • 2 – 3 tl moosisuhkrut

Sega pett ja koor ning lase toasoojas seista, et hiljem želatiiniga segamisel tükke ei tuleks. Sega hulka suhkur ja vaniljesuhkur.

Paisuta ja sulata želatiin. Nirista želatiin kooresegu hulka. Kalla vormidesse ja pane külmkappi.

Koori ja tükelda rabarber ning pane paari teelusikatäie veega potti. Kuumuta, kuni rabarber hakkab pehmeks muutuma ja lisa moosisuhkur, keeda veel paar minutit. Lase jahtuda ja lisa kahvliga purustatud maasikad.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)