Perunarieskat e. Soome kartulileivad

Lihtsasti valmivad maitsvad lameleivad kartulist, mida võid süüa niisama või leiva-saia asemel. Sellest kogusest saad 6 leivakest.

  • 4-5 keskmist kartulit
  • 2-3 spl nisujahu
  • 1 muna
  • 0,5 tl soola

Keeda kartulid hästi pehmeks ja tambi pudruks. Jahuta. Sega juurde muna, 2 spl jahu, sool. Taigen peaks olema hästi vormitav ja koos püsiv, lisa vajadusel jahu (kuna osad kartulisordid ei ole nii jahused, võib jahu ka rohkem vaja minna).

Pane küpsetuspaber ahjuplaadile ning tee kuus kohta jahuseks. Jaga taigen kuueks ning tõsta tainapallid jahuste kohtade peale. Puista ka pallikeste peale pisut jahu ning suru näppude abil lapikuks kettaks. Tee kahvliga peale augud ning küpseta 240-kraadises ahjus 12 minutit ning veel 1-2 minutit kõige ülemisel siinil, et pätsikeste peale kenad pruunid täpid saada.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsasai
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsasai

Kõrvits hoiab saia pehme ka järgmisel päeval ning muudab selle kauniks kollaseks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.