Pehme õunakook Kanadast

See õunakook pärineb Salme Masso varasalvest ja mingil põhjusel on see tema “Rahvaste toite” raamatus liigitatud Kanada peatükki. Kook on pehme ja lihtne valmistada.

  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1,5 dl piima
  • 0,5 dl sulatatud võid
  • 300 g õunu

Kate:

  • 4 sl pruuni suhkrut
  • 2 spl nisujahu
  • 2 spl võid
  • 1 tl kaneeli

Sega jahu, küpsetuspulber, sool. Sega teises kausis lahti munad, sega piima ja sulatatud võiga. Lisa juurde kuivained ning tükeldatud õunad.

Kalla taigen 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.

Pane katteks vajalikud ained kaussi ning näpi sõrmede vahel pudiseks. Pudista koogile.

Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutiku abiga.

Retsept: Salme Masso; foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Jõhvikasorbett
Järgmine retsept
Domino küpsiste kook
2 Kommentaari

February 20, 2015

Kas seda katet peab ilmtingimata tegema? Mul pole kahjuks seda Demerara suhkrut 🙁


    February 20, 2015

    Siis kasuta tavalist suhkrut – tuleb ka hea, kuigi mitte nii karamelline.



Leave a Reply to Veronika Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Jõhvikasorbett

Imekaunis roosa ja värskendavalt hapukas sorbett.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.