Kuumuta ahi 175 kraadini ja valmista ette kaks 24 cm-se läbimõõduga koogivormi nende põhjad küpsetuspaberiga kattes. Aseta ühte koogivormi küpsisepoolikud nii, et kreemine osa jääb ülespoole.
Sega kokku kuivained (suhkur, jahu, kakao, küpsetuspulber, vanillisuhkur, sooda ja soola). Lisa munad, piim, õli ja mikserda segu keskmisel kiirusel 2 minutit. Lisa äsja keemaläinud vesi (tainas muutub nüüd hästi vedelaks). Jaga tainas kahe küpsetusvormi vahel ja küpseta 30-35 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Jahuta küpsenud kooki 10 minutit, eemalda vormist ja jahuta täielikult.
Samal ajal valmista ette koogikate ja täidis. Koogi katteks sulata või ja sega kakaopulbri, tuhksuhkru, vanillisuhkru ja piimaga. Sega, kuniks oled saavutanud ühtlase massi. Vajadusel lisa veel piima. Täidiseks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa juurde küpsisepuru ja sega ettevaatlikult segu läbi.
Kui koogipõhjad on täielikult jahtunud, aseta täidis alumisele koogipõhjale ja tõsta peale teine koogiketas. Määri koogi peale ja servadele kate ning pista katte sisse kaunistuseks Domino küpsiseid (lõika need noaga enne koogile lisamist pooleks või kolmeks).
Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)
6 Kommentaari
Väga hea kui saaks paneks hindeks lausa 6!
Kook tuli väga hea, lisasin veel kirsse ka. Supppper…aitähh 5+
[…] pea, aga see nagu läheb. Kook sai valmistatud kahe eri retsepti miksimisel. Taigen on pärit SIIT, ainult et Oreod jätsin ma ära. Küpsetasin selle “keeksi” juba eile hommikul valmis, […]
[…] tordi ise. Erilisi soove Mariel polnud, seega tegin ta lemmik-šokolaadikoogi. Retsept on pärit perenaine.ee‘st. See on minu kõige lemmikum šokolaadikook […]
Kas need täidisesse mōeldud kypsisepooled tuleb ära purustada?
Jah, küpsisepuruks.