Seda kooki tuleks enne söömist hoida u. 12 tundi külmikus, siis on kook kõige maitsvam. Kes on väga suur meesõber, võib mett rohkemgi lisada. Koogi tegemine võtab küll aega, kuid lõpptulemus on seda väärt!

Põhjad:

  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 60g võid
  • 0,5 dl mett
  • 7 dl nisujahu (või 4 dl nisujahu + 3 dl täisterajahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

  • 1,5 kg  hapukoort
  • 3 dl suhkrut (või 2 dl suhkrut + paar sl mett)

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks.

Jaga tainas viieks palliks ning rulli kergelt jahusel laual piklikud tükid, mis on võimalikult õhukesed ja ühesuurused. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta ükshaaval 175-kraadises ahjus 5-7 minutit.

Purusta üks tainaplaat peeneks puruks ja jäta koogi kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis kuni järgmise päevani. Lõika ruutudeks.

Vaata ka: meekook täisterajahuga

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Järgmine postitus
Napoleoni kook keedukreemiga
1 Kommentaar

January 20, 2015

Meekoogid on parimad , see näeb samuti nii ahvatlev välja, proovin varsti kodus järgi teha seda kooki! 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.