See õunakook pärineb Salme Masso varasalvest ja mingil põhjusel on see tema “Rahvaste toite” raamatus liigitatud Kanada peatükki. Kook on pehme ja lihtne valmistada.
- 3 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl kaneeli
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 1,5 dl piima
- 0,5 dl sulatatud võid
- 300 g õunu
Kate:
- 4 sl pruuni suhkrut
- 2 spl nisujahu
- 2 spl võid
- 1 tl kaneeli
Sega jahu, küpsetuspulber, sool. Sega teises kausis lahti munad, sega piima ja sulatatud võiga. Lisa juurde kuivained ning tükeldatud õunad.
Kalla taigen 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.
Pane katteks vajalikud ained kaussi ning näpi sõrmede vahel pudiseks. Pudista koogile.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutiku abiga.
Retsept: Salme Masso; foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Veronika
Kas seda katet peab ilmtingimata tegema? Mul pole kahjuks seda Demerara suhkrut 🙁
Eva@Perenaine
Siis kasuta tavalist suhkrut – tuleb ka hea, kuigi mitte nii karamelline.