Mahetootjate konkursil valiti tänavuseks parimaks mahetoiduks Uustla talu grilljuust Küüslauk, mida valmistab Saare Maakari OÜ.

Maheklubi teatel on sealsel ettevõttel ohustatud tõugu eesti maakarja lehmad, kes annavad küll vähem piima, kuid kelle piim on rasva- ja valgurikkam. Juustuga tuldi turule alles aasta esimeses pooles, kuid juba on leitud lojaalne tarbijaskond, kes toodet kõrgelt hindab. Konkursi hindajad tõid esile toote head tekstuuri ja tasakaalus maitset, ka toote pakend on tore ja lihtne ning kujundus eristuv.

Parima mahetoidu konkursil sai teise koha La Muu karamelli-meresoolajäätis ja kolmanda Eco Flora Gazpacho supp.

Parimaks mahejoogiks 2021 sai Wilawander OÜ rabarberi täismahl, mille puhul hinnati väga head puhast ja tugevat maitset, mistõttu saaks jooki lausa kasutada nt restoranis šotina, aga ka marinaadides, salatikastmetes. Tootel on välja toodud isegi rabarberi sort.

Teise koha sai Öun Drinks OÜ funktsionaalsete jookide tooteseeria ning kolmanda Manor Spirits VON EST Wheat Vodka.

Parima mahetootja ja -toote konkurss toimus tänavu juba kaheteistkümnendat korda. Konkursse korraldab Maaeluministeeriumi tellimisel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.