Ameerika koogiklassikat – pehme ja “mudase” täidisega šokolaadikook, mida on lihtne valmistada.

Põhi: 
  • 6 Digestive küpsist
  • 25 g võid
  • 50 g tumedat šokolaadi

 Täidis:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 dl 35% koort

Katteks:

  • 2 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkrut
  • šokolaadilaastusid

Põhjaks purusta küpsised peeneks jahuks ja sega sulatatud või ja šokolaadi seguga. Suru 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale.

Täidiseks sulata või, kui see on sulanud, lisa šokolaad ja sega ühtlaseks sulanud massiks. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Kui munad on vahul, lisa (vahustamata) koor ja mikserda läbi. Sega saadud mass šokolaadi-või seguga. Vala küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 45 minutit.

Kaunista suhkruga vahustatud koore ja šokolaadilaastudega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)