Lihtsalt valmiv, kuid efektne ja mahlane peolauatort, kus kakaobiskviitide vahel on hõrk šokolaadi-toorjuustukreem ja banaaniviilud.

Biskviit:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl nisujahu
  • 2,5 spl kakaopulbrit
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:

  • poole laimi mahl
  • u. 1 dl vett

Kreem:

  • 400 g toorjuustu
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 2 dl 35%koort
  • 2,5 spl konjakit või rummi
  • u. 2-3 banaani

Kaunistuseks:

  • kuivatatud banaanilaaste
  • šokolaadi

Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega jahu kakao ja küpsetuspulbriga. Sõelu kuivained munavahu peale ning sega ettevaatlikult läbi.

Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.

Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.

Lõika jahtunud biskviitpõhi 3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis. Kata koogi ääred kreemiga.

Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist banaanilaastude ja hakitud šokolaadiga.

Retsept (kogused kohandatud väiksemale vormile): Lia Virkus ” Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

sokolaadi-banaanitort viil