Selles hommikusöögisegus on nii luksuslikult palju pähkleid, et seda võib kasvõi lihtsalt niisama näksida.

  • 450 g kiirkaerahelbeid
  • 100 g röstitud sarapuupähkleid
  • 100 g pistaatsiapähkleid
  • 100 g mandlilaaste
  • 200 g suhkrut
  • 100 ml vett
  • 115 g võid
  • 1/2 tl soola
  • 2 tl vanilliekstrakti

Jahvata pool kaerahelvestest kohviveskis peeneks pulbriks. Kalla see suurde kaussi, sega sinna juurde terved kaerahelbed ja pähklid. Pane suhkur, või ja vesi potti, keeda õrnal tulel kuni suhkur ja või on sulanud ning segu hakkab mullitama. Sega hulka sool ja vanilliekstrakt. Kalla saadud siirup koheselt kaussi kaerahelveste-pähklite peale ning sega hoolega, nii et kõik helbed ja pähklid saaks ühtlaselt kaetud. Lase umbes kümme minutit seista.

Pane ahi 150 kraadile soojenema. Laota kaerahelbesegu ahjuplaadile laiali, küpseta ahjus 25 minutit, võta ahjust välja, lõhu väga suured kamakad suupärasemateks, pööra ringi ja küpseta veel 15 minutit. Jätka pööramist ja küpsetamist kuni segu on kuiv, kokku umbes tund aega, aga võib kuluda kuni poolteist tundi.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)