Põnev moos õuntega, mis maitselt meenutab natuke pähklikreemi, kuid on palju värskema ja kergema maitsega. Sobib hästi nii pudru kui pannkoogi peale.
- 1 kg õunu
- 2 dl suhkrut
- 60 g võid
- 20 g kakaod
- vanillisuhkrut
Koori ja tükelda õunad. Pane potti koos suhkruga ja keeda pehmeks. Püreesta saumikseriga ühtlaseks püreeks.
Lisa püreele võitükid, kakao ja maitse järgi vanillsuhkrut. Keeda moosi tasasel tulele aega-ajalt segades keemiseni. Seejärel pane moos kuumalt steriliseeritud purkidesse.
Sellest kogusest tuleb u. 800 ml moosi.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Kaari
Tere!
Kui pikk on moosi säilivus?
Kas püsib septembris tehes jõuludeni või peaks selle ikkagi paari nädala jooksul ära tarbima?
Eva@Perenaine
Ei ole selliseid katseid teinud. Kui soovid enda tarbimiseks, siis ehk paned kindluse mõttes purgiga sügavkülma.